کارگاه مادر و کودک کرج

کارگاه مادر و کودک کرج

کودکان ما شکوفه‌های رنگارنگی هستند که بهار را زندگی می‌کنند. این ما هستیم که با آغوش گرم می‌توانیم از آن‌ها بزرگسالانی امن و قابل اطمینان بسازیم و با فراهم کردن شرایط رشد و پیشرفتشان، فرصت‌های بی‌شماری برای ساختن آینده در اختیارشان بگذاریم. دنیای کودک دنیای بازی و رنگ است، اما همین دنیای رنگارنگ کوچک می‌تواند زمینه‌ساز روزهای روشن پیش ‌رو باشد. کارگاه مادر و کودک یکی از فرصت‌هایی است که پدران و مادران هوشیار در اختیار فرزند خود قرار می‌دهند. در این محتوا به معرفی بهترین کارگاه مادر و کودک کرج می‌پردازیم و هر آن‌چه درباره آن لازم است بدانید را بررسی می‌کنیم. با ما همراه باشید.

کارگاه مادر و کودک چیست؟

اگر یک یا چند کودک خردسال در خانواده داشته باشید بعید است که عبارت «کارگاه مادر و کودک» به گوشتان نخورده باشد. احتمالا اطلاعاتی مختصر نیز از این محیط‌های پویا و شاد داشته باشید. اما کارگاه مادر و فرزند چیست و ایده آن اولین بار به کدام ذهن خلاقی خطور کرده‌است؟ به نظر می‌رسد اولین کسی که فضایی به شکل کارگاه مادروکودک را فراهم کرد یک خانم روانشناس به نام سلیا کوسار (Celia Kossar) بود. سلیا در سال 1982 به همراه همسرش جلساتی را برای مادران و کودکان برگزار کرد که هدف اصلی آن‌ها، بهبود تعامل مادران و فرزندان بود.

خانم کوسار به‌خوبی از اهمیت سال‌های اول زندگی مطلع بود و از رویکرد شناختی برای کمک به مادران و فرزندان استفاده می‌کرد. او قصد داشت محیطی را فراهم کند که کودک در آن ضمن بازی و سرگرمی، آموزش ببیند و تعاملات اجتماعی خود را توسعه ببخشد. او می‌دانست در چند سال اول زندگی آموزش تخصصی و مطلق برای کودکان نه تنها لزومی ندارد بلکه می‌تواند آن‌ها را دلسرد و گریزان از یادگیری بار بیاورد. بنابراین برنامه‌ای گام‌به‌گام برای کلاس‌های خود در نظر گرفت که با مراحل رشد اولیه کودک هم‌خوانی داشته باشد، ضمن بازی، آموزش‌های اساسی و ضروری را در اختیار کودک قرار بدهد و انتظارات والدین را با هر مرحله از رشد فرزندشان تنظیم کند.

امروزه کارگاه مادر و کودک چه معنا و کاربردی دارد؟

در حال حاضر در شهرهای مختلف ایران نیز جلساتی برای رشد و توسعه کودکان در سال‌های اولیه زندگی برگزار می‌شود. این کارگاه‌ها محیطی امن و شاد در اختیار فرزند شما قرار می‌دهند و با ابزارها و امکانات مورد نیاز تجهیز شده‌اند. یک کارگاه مادر و کودک مناسب تحت نظر روانشناسان و متخصصان کودک اداره می‌شود و برنامه‌ای دقیق و تخصصی برای فرزندان شما دارد. در این کارگاه اولویت توسعه مهارت‌های اولیه کودک و ارائه آموزش‌های ضروری است. در مراحل بعدی به بهبود ارتباط والدین و فرزندان و تنظیم انتظارات مادران و پدران پرداخته می‌شود.

کارگاه مادر و کودک کرج چه اهدافی را دنبال می‌کند؟

به جرات می‌توان گفت کودکی حساس‌ترین دوره زندگی هر انسانی است. شاید در گذشته با سواد اندک و بر اساس تجربه می‌شد فرزندان را تربیت کرد و وارد اجتماع نمود اما امروزه این روش برای تربیت کودک جواب نمی‌دهد. دنیای امروز و فردا بسیار پیچیده‌تر از گذشته است و کسب موفقیت در آن به‌سادگی دوره‌های پیش نیست. کارگاه مادر و کودک هرآن‌چه کودک برای مراحل بعدی زندگی خود نیاز دارد را به او می‌آموزد و مهارت‌های کاربردی و اساسی فرزندان شما را پرورش می‌دهد. به‌طور کلی می‌توان اهداف کارگاه مادر و فرزند را در موارد زیر خلاصه کرد:

1. رشد مهارت‌های شناختی کودک

توانمندی‌ها و قابلیت‌های ذهنی کودک از همان ابتدای تولد توسعه پیدا می‌کند و محرک‌های بیرونی می‌توانند این مهارت‌ها را که اصطلاحا مهارت‌های شناختی می‌نامیم به اوج شکوفایی برسانند یا سرکوب کنند. یکی از اهداف کارگاه مادر وکودک پرورش توانمندی‌های ذهنی کودک است. فرزند شما با مشاهده دقیق محیط اطراف و تقلید رفتارهای دیگران، حواس و حافظه خود را تقویت می‌کند و با دنبال کردن الگوها و دستورالعمل‌ها، توانایی یادگیری‌اش را پرورش می‌دهد. قدرت حل مسئله در بسترهای اجتماعی و امن مانند خانه کودک لگو به شکوفایی می‌رسند و کودک تمرکز و توجه انتخابی خود را در حین بازی و فعالیت، تقویت می‌کند.

2. توسعه مهارت‌های حسی-حرکتی

مهارت‌های مختلفی که امروزه برای ما کارهای ساده و روزمره هستند در کودکی هنوز رشد پیدا نکرده‌اند و عملکرد مناسبی ندارند. برای نمونه همین عمل ساده بستن دکمه‌های لباس برای یک کودک چالشی جدی محسوب می‌شود زیرا به توانایی جسمی کافی در اندام‌ها، هماهنگی حسی-حرکتی (چشم‌ها و انگشتان) و توجه و تمرکز نیاز دارد. کودک در فضای امن کارگاه این مهارت‌ها را توسعه می‌دهد و هماهنگی لازم را به‌مرور ایجاد می‌کند.

3. بهبود تعاملات اجتماعی

بسیاری از بازی‌ها در کارگاه مادر و کودک گروهی هستند. فرزند شما ضمن این بازی‌ها و سرگرمی‌ها آداب معاشرت را یاد می‌گیرد و اولین دوستی‌های خود را می‌سازد. کودک در این محیط می‌آموزد که چطور روابط موثر و پایدار را بسازد، چطور با خواسته‌های دیگران مواجه شود و چگونه به آن‌ها پاسخی مناسب بدهد. بسیاری از قوانین اجتماعی در حین این روابط آموخته می‌شوند و نمی‌توان از کودکی که روزهای خود را در خانه و کنار پدر و مادر می‌گذراند انتظار رفتار تعاملی مناسب و پایبندی به اصول اجتماعی را داشت. به اشتراک گذاشتن، هم‌دلی، اخلاق اجتماعی، بخشیدن، خودابرازی و کار تیمی همگی مهارت‌هایی هستند که کودک در فضای خانه لگو یاد می‌گیرد.

4. غلبه بر اضطراب جدایی

کودکان در سال‌های ابتدایی زندگی نسبت به مادر وابستگی شدید و عمیقی را تجربه می‌کند و با فاصله گرفتن از مادر دچار اضطراب می‌شود. این احساس که آن را اضطراب جدایی (Separation anxiety) نیز می‌نامیم از هشت ماهگی شروع می‌شود و در بازه ده الی هجده ماهگی به اوج خود می‌رسد. این ناراحتی و آشفتگی در این محدوده سنی کاملا طبیعی است و در اغلب کودکان نهایتا تا دو سالگی رفع خواهد شد. اما برای بعضی از بچه‌ها این روند ادامه‌دار می‌شود و شکل طبیعی و عادی خود را از دست می‌دهد.

اگر با اضطراب جدایی بعد از دو سالگی برخورد مناسبی نداشته باشیم این مسئله می‌تواند به اختلال روانی تبدیل شود و آینده کودک را تحت تاثیر قرار بدهد. از سوی دیگر بسیاری از کودکان به درستی فرایند اجتماعی شدن را طی نمی‌کنند و به یک‌باره در شش یا هفت سالگی به فضای خشک آکادمیک وارد می‌شوند. وقتی فرزند خود را در کارگاه مادروکودک ثبت نام می‌کنید فرصتی را در اختیار او قرار می‌دهید که زیر نظر متخصصان حرفه‌ای کودک، قدم به قدم به اضطراب خود غلبه نموده و فرایند اجتماعی شدن را با موفقیت طی کند.

5. رشد فردی کودک

بسیاری از مهارت‌های فردی در فضای کارگاه مادر و کودک توسعه پیدا می‌کنند. به‌عنوان مثال گل‌بازی یا سفال‌گری را در نظر بگیرید. کودک ممکن است بارها به ساخت یک شکل اقدام کند اما نتیجه دلخواهش را نگیرد. این بازی به او تاب‌آوری و پذیرش ناکامی را یاد می‌دهد. کودکان حین بازی‌ها یاد می‌گیرند چطور با آزمون و خطا مسیر خود را پیدا کنند و موفقیت را به دست بیاورند. وقتی کودک یک چالش را به‌خوبی پشت سر می‌گذارد با تشویق دیگران مواجه می‌شود. این فرایند در شکل‌گیری اعتمادبه‌نفس و خودارزشمندی اثر می‌گذارد. بچه‌ها همچنین در فضای کارگاه مادر وکودک با کنجکاوی ذاتی خود روبرو می‌شوند و خلاقیت و استقلال فردی خود را پرورش می‌دهند.

6. توسعه عاطفی و هیجانی

کودکان نیاز دارند احساسات و هیجانات خود را بشناسند و به‌طور موثری با آن‌ها مواجه شوند. رشد هیجانی به کودک کمک می‌کند احساسات خود را به‌خوبی کنترل کند و برای ابراز موثر و مناسب آن‌ها با مشکل مواجه نشود. فرزند شما برای موفقیت در جامعه امروز بیش از هوش منطقی و ریاضی (IQ, Intelligence Quotient) به هوش هیجانی (EQ, Emotional Intelligence) نیاز دارد. البته این خبر خوبی است زیرا نمره هوش ریاضی معمولا ژنتیک و ثابت است اما متخصصان هوش هیجانی را بیشتر مهارتی می‌دانند که با آموزش و تمرین می‌توان آن را بهبود بخشید.

یکی از مهم‌ترین اهداف کارگاه مادر و کودک نیز بهبود هوش هیجانی است. کودکانی که احساسات خود را تمام و کمال تجربه می‌کنند، آن‌ها را شناسایی و ارزیابی می‌نمایند و سپس شیوه درست رویارویی با هر هیجانی را به‌تناسب موقعیت انتخاب می‌کنند قطعا افرادی موفق‌تر و موثرتر در جامعه خواهند بود. به‌علاوه چنین کودکی به‌خوبی دیگران را نیز درک می‌کند و هم‌دلی بالایی خواهد داشت.

فواید کارگاه مادر و فرزند برای والدین

به‌عنوان والدین یک کودک نوپا، شما نیز در مزایای کارگاه مادر و کودک شریک خواهید بود. درواقع این فقط کودکان نیستند که با شرکت در کارگاه، مهارت‌های خود را توسعه می‌دهند و تعاملات اجتماعی را یاد می‌گیرند. پدران و مادران نیز از این کارگاه سود می‌برند. شما در خانه کودک لگو از مزایای زیر بهره‌مند خواهید شد:

  • هم‌کاری و شبکه‌سازی: بهبود ارتباط میان والدین با سایر پدر و مادرها، متخصصان و کارشناسان کودک حاضر در موسسه
  • بهبود روابط خانوادگی: رسیدگی به روابط والدین با یکدیگر و همچنین با فرزند و بهبود آن
  • افزایش دانش و آگاهی: برخورداری از دانش روز فرزندپروری
  • آموزش استراتژی‌های مناسب: یادگیری نحوه رویارویی با نیازهای مختلف کودک در شرایط حساس

انواع کارگاه مادر و کودک کدامند؟

کارگاه مادر و کودک انواع متنوع و متفاوتی دارد. شما می‌توانید بر حسب شرایط خود، علایق کودک و نیازهای او و همچنین قیمت کارگاه مادر و کودک بهترین انتخاب ممکن را داشته باشید. اگر برای انتخاب بهترین کارگاه مادر و کودک در کرج با مشکل روبرو هستید کارشناسان خانه لگو آموزشی استان البرز همواره آماده پاسخگویی به پرسش‌های شما هستند و می‌توانند شما را در انتخاب بهترین خانه خلاقیت کرج برای فرزندتان راهنمایی کنند.

اغلب کارگاه های مادر و کودک بر اساس سن بچه‌ها، اهداف آن‌ها از حضور در خانه خلاقیت، تعداد جلسات هر کارگاه، روزهای برگزاری و محیط آن دسته‌بندی می‌شوند. برای مثال کودکان 1 تا 2 سال نیازهای آموزشی و پرورشی متفاوتی نسبت به سایر گروه‌های سنی دارند و به همین تناسب باید محیط متفاوتی را تجربه کنند. برای درک بهتر این مسئله می‌توانیم با یکی از انواع کارگاه مادر و کودک در فردیس کرج اشاره کنیم؛ کلاس لگو برای کودکان یک تا سه سال که به‌صورت کارگاه پدر و کودک برگزار می‌شود و هدف آن تمرکز بر روی حواس 5گانه کودک، درک رنگ‌ها و شکل‌ها و همچنین غلبه تدریجی بر اضطراب جدایی متداول در این سن است.

بازی های کارگاه مادر و کودک

کمیسیون عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد «بازی» را به‌عنوان حق قطعی و بدیهی هر کودک معرفی کرده‌است و می‌خواهد این حقوق به رسمیت شناخته شود. بازی تنها سرگرمی نیست بلکه همواره با یادگیری، بیان خلاقانه و بهبود روابط اجتماعی همراه است. کودکان حین بازی عزت نفس خود را افزایش می‌دهند و با جهان پیرامون خود آشنا می‌شوند.

یکی از ارکان اصلی کارگاه مادر وکودک، بازی است. به‌واسطه این فعالیت هدفمند، کودک خودکنترلی، کنترل هیجانی و انعطاف‌پذیری را می‌آموزد و علایق و استعدادهای خود را کشف می‌کند. در کلاس مادر و کودک در کرج بازی‌های متنوعی طراحی شده‌اند که به‌تناسب سن و علاقه کودک ارائه می‌شوند. از جمله این بازی‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مسی پلی (Massy Play): بازی‌هایی که اغلب با بی‌نظمی و شلوغ‌کاری همراه هستند و ممکن است محیط اطراف را نامرتب جلوه بدهد. بااین‌حال این بازی‌ها متمرکز بر پرورش خلاقیت هستند و باید به شکل آزادانه انجام شوند.
  • بازی‌های ورزشی و ریتمیک: بازی‌های ریتمیک علاوه بر اینکه بر ابعاد فیزیکی و جسمانی کودکان اثرات مثبتی دارند و عادت‌های ورزشی در راستای افزایش سلامت جسم ایجاد می‌کنند، با بهبود فرایندهای ذهنی همراه هستند.
  • بازی‌های حسی و لمسی: کودک برای اولین بار است که جهان را تجربه می‌کند و برای درک محیط نیاز دارد از همه حواس 5گانه به بهترین شکل استفاده کند.
  • بازی‌های شناختی: بازی‌هایی هستند که به رشد ابعاد شناختی ذهن کمک می‌کنند و قدرت تفکر، استدلال و هماهنگ را توسعه می‌دهند.
  • بازی‌های گروهی: این بازی‌ها بر توسه ابعاد اجتماعی کودک تاکید دارند و قوانین اجتماعی را به او می‌آموزند.

لیست کارگاه های مادر و کودک کرج استان البرز

خانه کودک لگو آموزشی استان البرز انواع کارگاه مادر و کودک در کرج را برگزار می‌کند. شما می‌توانید به‌تناسب نیازهای کودک و ترجیح خودتان بهترین گزینه ممکن را انتخاب کنید. برای نمونه لیست کارگاه مادر و کودک در مهرشهر کرج شامل کارگاه لگو مادر و کودک، کارگاه خلاق دوزبانه، کارگاه حرکتی شناختی، انواع کارگاه حسی کودک و کلاس‌های بازی و مسی پلی است. در انتخاب کلاس مادر و کودک کرج به حضور متخصصان کودک، هزینه کارگاه مادر و کودک، تعداد روزهای برگزاری، محیط کارگاه و فاصله آن از محل زندگی‌تان دقت کنید تا بهترین انتخاب ممکن را داشته باشید. همواره می‌توانید سوالات خود درباره کارگاه مادر و کودک کرج را از کارشناسان جی‌جا بپرسید.

 

لیست کارگاه‌های مادر و کودک به تفکیک موضوع

لیست کارگاه‌های مادر و کودک به تفکیک گروه سنی

در صورت تمایل به تماس کارشناسان ما با شما فرم زیر را کامل کنید

خانه خلاقیت کرج برگزارکننده‌ی کارگاه‌های مادر و کودک هوش و خلاقیت

جهت ارتباط مستقیم با کارشناسان

 بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

 

تماس مستقیم (کلیک کنید)

نام و شماره خود را وارد کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس گیرند.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *